Linn pakket i pose og sekk og reiste på lang ferie

Hei, fine folka!

For første gang på flere år, har jeg nå hatt sommerferie..Og for første gang noensinne, har jeg vært på ferie med mestring, stolthet og frihet i bagasjen.

Jeg pakket i pose og sekk, Joachim likeså (det var så mye mestring, stolthet og frihet i min bagasje, så Joachim måtte lage plass til litt klær og sko for meg i sin bagasje, thihi) og så dro vi avsted til Spania. I 12 herlige dager skulle vi være der.

Jeg pakket absolutt alt stomiutstyret mitt i håndbagasjen og forberedte meg på litt motstand i sikkerhetskontrollen. Det var ikke første gang jeg skulle ut å fly med pose på magen dette her, ei heller utenlands, men jeg har alltid innstilt meg på at noen skal protestere på noe. Men ei heller denne gangen var det noen som løftet et eneste øyenbryn.

Jeg har pacemaker i ryggen og kan av den grunn ikke gå igjennom metallscanneren man vanligvis går igjennom i sikkerhetskontrollen. Jeg sier i fra at jeg har pacemaker, viser kortet som forteller det (ei heller det er det noen som gidder å kaste så mange blikk på) og blir så sluset utenom scanneren. Hver gang må jeg kroppsvisiteres og selv om de da alltid tar over magen min, og derfor ikke kan unngå å kjenne at det er noe der, er det ingen som bryr seg. Håndbagasjen min er full av rare ting og ingen bryr seg. INGEN BRYR SEG! Jeg står der proppfull av selvtillit, sterk som en bjørn, med knyttede never klar for en fight, klar til å rope ut om min fanesak, brette opp blusen og vise min skatt..men ingen ypper tilbake. Ikke så vidt en gang! Skuffende, men veldig bra på samme tid så klart!

Min kjære var reiseleder denne gangen og jeg hadde ikke sett et eneste reisedokument. Joachim visste når flyet skulle gå og alt jeg gjorde var å pakke og være klar til avreise kl 0430. For flyet skulle jo gå kl 7, sa Joachim. Og det trodde vi helt til vi glade og fornøyde hadde handlet i taxfree’en og var på vei til en ølkran. Fascinerende ble Joachim stående å kikke opp på monitoren, lenge, og jeg begynte å ane ugler i mosen. Åja, så flyet går 1135 og nå er klokken, ja, skal vi se, jo klokken er 0530! Vi valgte å gjøre det beste ut av det og for de neste seks timene flyttet vi inn i en sofa i nærheten av en tappekran, en kaffemaskin og en disk med mat og fordrev tiden med Geni, bøker og samtaler preget av lavt intelligensnivå pga lite søvn. Budskapet er; det er alltid fint å dobbeltsjekke 🙂

I Spania kunne jeg endelig nyte hvilke fordeler skatten på magen gir meg på ferie. Så og si hver dag var vi ute og spiste på restaurant. Jeg stekte min egen biff på en 350 graders stenplate, jeg spiste sverdfiskceviche, hare og skalldyr. Jeg spiste god mat, drakk god vin og hadde godt selskap. Jeg nøt alt med full fokus på måltidet, stedene vi var og menneskene jeg var sammen med. Et lite steg for menneskeheten, men et stort og rørende maraton inni denne frøkna 🙂

Jeg har alltid lurt på hvordan jeg kom til å klare meg dersom jeg måtte skifte pose på et sted der vasken ikke var inne på selve toalettet. Og det fikk jeg testet nå. Jeg var ikke nødt, jeg kunne drøyd det og lett etter et annet toalett, men jeg ville. Med min kjære søster som nestemann etter meg og dermed min klippe, heiagjeng og pådriver utenfor døren, skred jeg til verks. Fordi jeg måtte, det var på tide å ta denne utfordringen også syntes jeg! Jeg knota, skalv og var svett på ryggen da jeg var ferdig (kan også skyldes det faktum at vi var i varme Spania:)), men jeg fikk det til! Check!

Og så var det stranda da. Tankinien kom ikke en gang ut av kofferten på denne turen. I stedenfor brukte jeg vanlig bikinioverdel og en bikinitruse med høyt liv. Den dekket det meste av posen, bare en liten del var synlig helt øverst. Stort sett så lenge jeg var oppreist og da jeg badet, var trusa oppover magen (dette handler kun om disse kosekiloene og har ingenting med posen å gjøre så lenge den er flat, bare så det er sagt :)) Så snart jeg la meg ned, brettet jeg trusa nedover slik at hele posen syntes (jeg hadde ikke gjort det om det var mye innhold i posen altså). Jeg er jo superstolt av posen på magen og synes det er stor stas å vise den frem. Det her høres kanskje rart ut for dere som ikke lever mitt liv, men når jeg ligger der på ryggen og posen vises, så føler jeg meg som den fineste dama i verden! Og mens jeg lå der, kikket jeg spent på menneskene rundt meg. Er det noen som ser meg? Er det noen som stirrer? Er det et nysgjerrig blikk jeg kan møte med et smil og vise stoltheten min til? Er det en nedlatende blikk jeg kan geipe til og vise at jeg gir f?
Nei, ikke et eneste ett. Skuffende, men veldig bra på samme tid så klart!

Søster, svoger og samboer (de tre S’ene :)) lå ved siden av meg og jeg er fremdeles usikker hva de tenker om disse stuntene mine. Selv om de ikke har sagt noe, håper jeg de er stolte som f av meg. Jeg har mest lyst på en høylytt heiagjeng rundt meg hele tiden når jeg opplever slik mestring, men jeg forstår jeg jo at det ikke er slik det fungerer i praksis. Jeg lever vel litt i min egen boble og denne stoltheten er det kanskje vanskelig å forstå for andre, men er det noen som forstår den langt på vei, som kjenner til alt det triste som har vært og forstår litt om hvorfor jeg nå kjenner på det jeg gjør, så er det min nærmeste familie og mine nærmeste venner. De som alltid har vært der!

Sommeren 2014 ble en sommer jeg kan leve lenge på. Denne sommeren understreket og poengterte nok en gang at livet nå, er alt livet ikke var før. Og mere til!

Budskapet er; folk er rause, gi f og strut your stuff!

Jeg rister på den rumpa som det ikke lenger gjør noe at ikke virker og sier nok en gang hipp hurra for å være helt perfekt uperfekt, dama til verdens beste Joachim, skipper på egen skute, dronninga over sitt eget liv og for den indre gudinnen som har vært ute og danset fnisende og rakrygget rundt med øyne fulle av faenskap og fanteri i lang tid nå og som synes det er deilig å gi litt faen!

Peace and love <3

 

klemmer

 

 

 


For anledningen iført en sort stomipose

 


Når man skal røyke sigar og ikke har en sigarkutter tilgjengelig, da er det flaks man kjenner noen som har en saks i stomiutstyret sitt kan jeg fortelle!


32 kommentarer
  1. Tøff du er; ikke mange som hadde snakket om dette temaet så åpent som du gjør.
   Har selv både vært sammen emd en som hadde stomi og min stefar fikk stomi for noen år siden.
   Selv er jeg vant til dette, men det finnes mange der ute som ikke vet eller har sett dette før. Flott blogg du har;)

  2. Herlig fantastiske Linn. Det er så godt å lese det du skriver jeg og jeg gleder meg virkelig til å oppleve akkurat det samme som deg. Du inspirerer meg virkelig. 😉
   Og du ser helt fantastisk ut. 😉
   Takk for at du deler dette 😉
   Klem fra Anette

  3. Jeg tror nesten du har tatt min første bikiniopplevelse med Stomi, jeg !!!! Gjorde akkurat det samme : på solsengen dro jeg ned den høye bikinitrusa og gjorde den lav – ville på en måte vise at magen min ikke var som alle andres, ville være ” annerledes” og vise frem Puffes ” hjem. Ingen lange blikk for oss heller …. Men så vanvittig deilig å klare å gjøre dette stuntet !!!! Selvtillit here we go :-))) !!! I oktober skal jeg 2 uker til Tenerife – skal bade, sole, leve og nyte med verdens beste mann og verdens beste og snilleste Puffe Stomi ! Jeg soler meg dog ikke toppløs -hverken i rygg- eller mageleie, selv om protesepuppen nærmer seg perfekt. Et par operasjoner nå, så…. Stooooor gifklemvidere til deg <3 ! Takk for at du deler både visuelt og med ord, Linn, Tøffa !!!!

  4. Tøffe, flotte Linn. Det er så utrolig for meg å lese det du skriver. Er nesten som å lese min egen historie. Jeg var på Santorini i august i år med min kjæreste. Som du, første gang på mange mange år, og første gang med følelse av mestring og trygghet. Jeg brettet også ned bikinibuksen så posen viste når jeg solte meg, og tok den opp igjen når jeg skulle bade, mest som du fordi det har kommet noen ekstra kosekilo her og der. Hehe. Men ingen som bryr seg, eller syns at min kropp er rarere en noen andres. Den er jo ikke det. Som alle andre jeg kjenner perfekt uperfekt. Jeg har også pacemaker og viser fram kortet for det ved sikkerhetskontrollen. Ingen syns det er noen rart med det heller. Sjekkes manuelt på en høflig måte uten ubehageligheter av noe slag. Jeg er lykkelig over måten posen har endret mitt liv til det bedre på, og jeg har ikke til dags dato møtt noen som syns jeg fortjener mer oppmerksomhet p.g.a at jeg har pose på magen-:) godt er jo det -:) du er en tøffing Linn. Det at du deler betyr mye. Vi er mange som har dette nå, og vi står sammen og støtter hverandre. Åpenheten rundt dette gjør det mindre mystisk og det blir mer naturlig og snakke om stomi etterhvert for flere. Føler ikke at det er så mye tabu lenger. Mange flotte mennesker står fram, med sin historie rundt dette, og det er så bra. De som har stomi føler seg kanskje ikke så aleine om det, og de som ikke har det tenker kanskje at det ikke er så mystiske greier som de trodde før de ble fortalt og vist hva det egentlig er. Du gjør en fantastisk jobb med å dele din historie. Linn baner vei, og jeg dilter etter -:) klem fra Anita

  5. Heisan kjære Linn. Behøver ikke å a stomi for å kjenne på din stolthet. Slik du skriver, deler og byr på deg sjøl må det bare berøre de som kommer i din vei.
   Stor klem fra Anita

  6. Digger deg 🙂 Flott at du og Anette Kvernvik står fram og er ærlige og tøffe! Dere gir håp 😉

  7. Det er veldig godt å lese din artikkel om hvor bra det er for deg å få pose på magen. Har selv erfaringer med legestanden og spesialister som møter min beslutning om å få pose, med hoderistninger og utsagn om at det måtte jeg helt og holdent ta ansvaret for selv. De ville helst at jeg skulle velge reservoar.
   Hadde jeg vist det jeg vet i dag, hadde jeg valgt pose for mange år siden. Noe som ville sørget for at de siste 10 – 12 årene av livet med Ulserøs Collitt, ville blitt et helt annet og jeg ville med stor sansynlighet hatt en kropp i dag med vesentlige mindre plager. Årene av og på Kortison, Imurell, Remicade og til slutt Humira, og selvfølgelig de vanlige betennelsedempende medisinene, var utrolig strevsomme. Så etter to opperasjoner ble det til slutt pose. Et nytt liv uten medisiner og store svingninger i helsetilstanden.
   Skulle ønske flere med Ulcerøs Collitt, tidligere i sin sykdomsutvikling, kunne få bedre informasjon om hvor mye enklere mye ville bli med pose. Medisiner og en sykdom som gradvis utarmer kroppen og utfordrer psyken, er ikke alltid å foretrekke fremfor et liv uten sykdommen, uten medisiner, men med pose på magen.
   Lykke til videre med pose.
   Rune Jarl Renberg

  8. Absolutely NEW update of captcha solution software “XEvil 4.0”:
   captchas regignizing of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
   and more than 12000 another size-types of captchas,
   with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
   You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM software: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

   Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.

   FREE DEMO AVAILABLE!

   Good luck 😉

   http://XEvil.net/

  9. General professional New York

   The task of General construction New York is to transfer to the customer the entire location as a whole, and not in the form of separately carried out work. Of particular relevance is actually the task of the basic professional during the big building and construction of apartment of property type, industrial complicateds, office centers.

   Today, the list of building solutions consists of different company interior design. An financier and also a consumer can spend a bunch of time-solving on all business issues. A even more sensible solution is to leave this task to General development NY.

   home remodeling nyc;
   Industrial structures.

  10. Представим, вы хозяин нового сайта, который имеет приятный дизайнерские решения, удобную навигацию и нужную для участников рекламную информацию. Но вебсайт ни кто не посещает. Что делать? Если у вас есть собственный бизнес мы поможем вам создать Пейдж. Само собой разумеется, ни одно настоящее или виртуальное предприятие не может продвигаться само по себе. Любой специализированной компании требуется подспорье в приобретении популярности, а во Глобальной паутине без нее категорически не обойтись из-за бешеной конкуренции.Мы занимаемся разработкой форумов. Здесь мы готовы запустить настоящий любой сайт в течение 10 рабочих дней. Не беря в расчет оформления рабочих интернет-проектов, мы оказываем сервис технической содействия: уместное продление хостинга и нового домена, добавление наполнения на сайт, публикация новостей. Наши услуги позволят вам стать лидером на необъятных просторах инета.

   seo в европе

  11. Eskadron is among the most valued equestrian brands in the entire world that focuses on the production of highquality design clothing and equipment. This German concern was set by Pikeur wanting to satisfy with the jockeys’ demands, have been looking for professional but also trendy equestrian accessories. Thus, why is Eskadron so special and why their collections are therefore popular among riders?Eskadron Why do bikers from all over the world love this new brand?
   Eskadron continues to be tremendously popular among horse-riding lovers for a dozen or more years today. This brand’s products are characterized by their own top quality attention to detail. Eskadron can also be appreciated for their unique practicality, elegance, and innovativeness in their projects, modern structure, and also availability. The brand’s offer has both professional ones and items for recreational riders. Thus, you can discover basic equestrian clothing, expert equestrian, and assorted accessories necessary for your appropriate saddling of a horse. Eskadron offers saddle cloths, halters, rugs, bell boots for horses, boots, fly vases, drapes, however additionally hoodies, t shirts, breeches, also show jackets. These products come from the eu, which additionally verifies their caliber.Eskadron’s collections
   Eskadron has many collections. Some are seasonal, others are constantly accessible their own offer. The most popular collections of this brand are:
   Classic Sports – launched twice a calendar year, this lineup is made up exclusively of horse riding equipment. Services and products out of this collection are extremely easy, in conventional soft colors but at exactly the exact same time very elegant.
   Platinum Card – starts once annually for people who enjoy conventional solutions. You will mostly find black and gray colors combined with delicate image motifs.
   Young Star – lineup for kiddies that begin their adventure with horse riding. It has basic horse riding accessories in bright colors and exceptional designs.
   Equestrian Fanatics – clothing line made for riders that like to stick outside. Available coats, hoodies, and backpacks successfully unite casual clothing with equestrianism.
   Classic offer – Their constant offer of clothing, equipment, and accessories. You can find services and products useful for training and everyday rides but also elegant show clothing.

   Eskadron is a new used by cyclists from all over the globe. For the sake of riding and safety both yours and your horse’s, it might be worth buying highquality articles, which will permit one to fully appreciate this sport that is exceptional.

  12. Интернет-магазин electrotorg.ru предлагает качественный метилы и крепеж и многое другое по приятным ценам. Удобный каталог. Розничные точки в Москве и Самаре. Будем рады видеть вас!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg